pondelok 24. októbra 2016

Audrey Hepburn: Šťastné dievčatá sú najkrajšie. Chýba nám sebadôvera?

Audrey Hepburn - britská herečka, filantropka a módna ikona. Tvorí neodmysliteľnú časť špičkovej kinematografie. Známa hlavne filmom Raňajky u Tiffanyho a Prázdninami v Ríme - ale aj mnoho ďalšími. Vzor pre tisícky žien na svete.

V poslednom čase ako sledujem ľudí - dievčatá, slečny, ženy, matky - chodí mi po mysli, prečo toľko utiahnutosti, nesebavedomia? Je pravdou, že dopracovať sa k sebavedomiu a k akejsi spontánnosti dá častokrát zabrať. Veľa vecí závisí aj od povahy, skúseností zo života, osobných vlastností človeka. Mnoho žien sa častokrát bojí povedať svoj vlastný názor a zaujať SVOJ postoj, ktorý je pevný a nič ho nezmení.

Ak chceme dosiahnuť svoj cieľ, musíme stáť nohami pevne na zemi, dupnúť si keď je to potrebné a povedať "Rada si vypočujem tvoj názor, ale môj je odlišný". Mnohým dámam takýto postoj chýba. Možno si myslia, že budú konfrontované alebo sa nestretnú s porozumením. Takýchto vecí sa však netreba obávať. Každý z nás je tu predsa na to aby sa určitým spôsobom prejavil. Netreba celý život "presedieť v kúte".

Keď sa pozrieme na Audrey Hepburnovú - anjelská tvárička, no zároveň energickosť a temperament. Práve tu anjelskú tváričku treba ukazovať. No keď sa vám zdá že si niekto môže myslieť - aká nevinná, aká skromná, tichá, utiahnutá, šedá myška, bez názoru - práve vtedy sa treba postaviť a zmeniť sa trochu na čerta.

Veľmi dôležité je zaujať postoj. A to úplne ku všetkému. Nepočúvať druhých, alebo si vypočuť, no naďalej si stáť za svojím. Nehovoriť stále práve to, čo druhí chcú počuť. Možno si myslíte, že z tohto dôvodu vás ľudia nebudú mať radi. To však nie je pravda, pretože dnes si ľudia cenia práve úprimnosť. Ku všetkému treba pristupovať s úsmevom a pokorou. Pokorou zdravou, nie prehnanou - lebo v tomto svete sa môže s pravdepodobnosťou stať že prílišne pokorný človek môže byť prevalcovaný ostatnými.

Oblečme si čo chceme, čo sa nám páči, nie to čo chcú druhí. Spravme si make-up aký chceme, robme si čo chceme ale správne! S našim vlastným postojom a názorom. Dokážme zniesť kritiku a prijať pochvalu s nadhľadom. Od tohto všetkého závisí náš život, naša budúcnosť.

Iba vtedy keď sa nám toto všetko podarí, budeme silné a šťastné. A šťastné dievčatá sú najkrajšie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára